Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Kwaliteit, Milieu en veiligheid

Kwaliteit, - Milieu- en veiligheidsbeheer zijn geschreven met een hoofdletter bij Mainfreight Europe, omdat het de kern vormt van hoe wij onze dagelijkse activiteiten uitvoeren. Het gecertificeerde managementsysteem van de Mainfreight Groep en de voortdurende innovaties in de vestiging dagen ons uit om onze activiteiten voortdurend te evalueren en verder te verbeteren.

Mainfreight (voorheen Wim Bosman) was in 1989 één van de eerste logistieke ondernemingen met een destijds ISO 9002 certificaat. Momenteel hebben we bijna 30 vestigingen in Europa gecertificeerd voor verschillende managementsystemen.


ISO 9001 (Quality management)

ISO9001 is gebaseerd op een aantal principes voor kwaliteitsmanagement, waaronder een sterke customer focus en operational excellence. Het gebruik van ISO 9001 zorgt ervoor dat onze klanten consistent producten en diensten van goede kwaliteit krijgen, wat op zijn beurt vele zakelijke voordelen met zich meebrengt.

Afbeelding: ISO 9001

ISO 14001 (Environmental management)

ISO 14001

Het ontlasten van het  milieu en het verminderen van de ecologische voetafdruk zijn twee van de belangrijkste uitdagingen voor bedrijven van vandaag. ISO 14001 is de internationale norm die eisen stelt aan een effectief milieubeheersysteem (EMS). Het biedt een raamwerk dat een organisatie kan volgen om de duurzaamheid van het bedrijf te verbeteren.


ISO22000 (Food Safety management)

Afbeelding: haccp

ISO 22000 is een beheersysteem voor voedselveiligheid. Dit is om te zorgen dat voedsel veilig wordt bewaard gedurende de hele voedselvoorzieningsketen, van boerderij tot vork. De standaard is gebaseerd op de principes en voorschriften van HACCP.

 


IFS Logistics (International Food Standard)

SQAS

Onze logistics branch in Nederland is IFS Logistics gecertificeerd op het hoogste niveau. De IFS Logistics standaard, speciaal ontwikkeld voor opslag, distributie en transport, evenals laad- en losactiviteiten, kan worden geïmplementeerd in omgevingen waarin zowel voedselproducten als niet-voedingsproducten worden beheerd.

 

 


GMP+ (Feed Safety Assurance)

SQAS

De GMP + standaard is ontwikkeld om de vereisten voor diervoeders te harmoniseren om de kwaliteit en veiligheid in de gehele voederketen te waarborgen. Het is onder andere gebaseerd op algemeen erkende principes van kwaliteitsborging, Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP).

 


SQAS (Safety & Quality Assessment for Sustainability)

SQAS

SQAS is een systeem van uniforme beoordelingen door derden om de prestaties van logistieke dienstverleners en chemische distributeurs te evalueren. SQAS-beoordelingen hebben betrekking op kwaliteit, veiligheid, beveiliging, milieu en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). De SQAS beoordelingsrapporten stellen chemische bedrijven in staat om hun logistieke dienstverleners te evalueren volgens hun eigen normen en eisen.


AEO (Authorized Economic Operator) scheme

SQAS

Internationaal erkend als kwaliteitskenmerk, een AEO-certificaat bewijst effectief dat de rol van de onderneming binnen de internationale toeleveringsketen veilig is en dat de douanecontroles en procedures efficiënt en compliant zijn.

 


Continue waarborging van kwaliteit

Om onze kwaliteit continu te verbeteren worden jaarlijks audits gehouden op diverse Mainfreight locaties. In deze audits wordt gekeken naar de verbeteringen en het algemene niveau van de kwaliteit. Omdat deze audits worden uitgevoerd door erkende, onafhankelijke instanties blijft de objectiviteit gewaarborgd.Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.