TLN ondernemersprijs 2012
TLN ondernemersprijs

Wim Bosman wint ‘grote’ TLN ondernemersprijs 2012

Zaterdag 26 november jl. is de Wim Bosman Groep uit ’s-Heerenberg uitgeroepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012 in de categorie grote bedrijven. CCO Mario Schoofs mocht de prijs in ontvangst nemen uit handen van de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen.

De Ondernemersprijs Transport en Logistiek is binnen de sector een prestigieuze prijs waarmee TLN ondernemers stimuleert meer aandacht te schenken aan continue kwaliteitsverbetering, professionalisering en innovatie in de sector.

Het thema bij de Ondernemersprijs Transport en Logistiek was dit jaar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.


Juryrapport

Volgens de jury heeft de ondernemer uit het oosten met een eigen sustainability manager grote stappen gezet. De Wim Bosman Groep heeft haar ambitieuze doelstellingen ook waargemaakt. Het bedrijf draagt heel duidelijk het MVO beleid uit en loopt voorop in de sector. Zo beschikt de logistiek dienstverlener over Wibo, een fictieve chauffeur die als voorbeeld dient waarmee chauffeurs worden gestimuleerd om hetzelfde te doen.

Door de sterke inzet op het gebied van MVO en dit beleid ook daadwerkelijk toe te passen heeft de jury besloten om Wim Bosman uit te roepen tot winnaar van de Ondernemersprijs Transport en Logistiek 2012 in de categorie Groot.


Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid gaat voor de Wim Bosman Groep over de wijze waarop zij de kerntaken als logistiek dienstverlener uitvoert. De Wim Bosman Groep is zich bewust van de sociale en ecologische impact van haar activiteiten en neemt de maatschappelijke verantwoordelijkheid door de bedrijfsvoering hierop af te stemmen. Er is een MVO programma opgesteld, waarin de ambities en speerpunten van Wim Bosman zijn vastgelegd.

Mario Schoofs nam met groot enthousiasme de prijs namens de Wim Bosman Groep in ontvangst: ‘uiteraard zijn we zeer trots op deze prijs, en wil ik ons hele team bedanken voor de inzet tijdens de dagelijkse operatie, waar het uiteindelijk allemaal moet gebeuren. We zijn er nog niet en gaan door met onze ambitie om naast onze eigen onderneming ook onze klanten te ondersteunen bij het realiseren van duurzame doelstellingen. Onder de noemer “Making (y)our logistics sustainable” werken wij continu aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor onze klanten’.

Dit jaar is Wim Bosman overgenomen door het Nieuw-Zeelandse bedrijf Mainfreight. De nieuwe eigenaar steunt de totale MVO aanpak van harte.

TLN ondernemersprijs 2012
TLN ondernemersprijs 2012

Foto's TLN Ondernemersprijs

Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.