nieuwe LNG trucks van Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Duurzame relatie Wim Bosman en Moonen Packaging

Logistiek dienstverlener Wim Bosman en verpakkingsspecialist Moonen Packaging gaan hun krachten bundelen bij het terugdringen van de CO-uitstoot. Beide bedrijven werden eerder dit jaar voor hun inspanningen op gebied van CO-reductie beloond met de Lean and Green Star. De ketensamenwerking tussen Wim Bosman en Moonen brengt een tweede Star dichterbij.

In deze ketensamenwerking worden de twee bedrijven – in ieder geval voor de komende drie jaar - klanten van elkaar. Als logistiek partner van Moonen Packaging verzorgt Wim Bosman alle nationale en internationale zendingen. Omgekeerd vervult Moonen de totale verpakkingsbehoefte van de logistiek dienstverlener uit
‘s-Heerenberg.

Leon Simons, Moonen Packaging en Erik Roelevink, Wim Bosman Groep
Leon Simons (Moonen Packaging) en Erik Roelevink (Wim Bosman Groep)

Groene toekomst

“Een ideaal uitgangspunt voor een duurzame relatie”, vindt logistiek manager Leon Simons van Moonen. “We willen verder groeien in Europa. Om slagvaardiger te zijn zochten we een partner die ons internationaal te land, ter zee en in de lucht kan ontzorgen. Een moderne transporteur, die ook veel waarde hecht aan groen ondernemen. Die hebben we gevonden we in Wim Bosman.” Moonen en Wim Bosman kwamen in contact met elkaar tijdens de uitreiking van de Lean and Green Star, de award voor koplopers op gebied van CO₂-reductie. Moonen bereikte in twee jaar tijd maar liefst 53% CO₂-reductie, terwijl 20% in vijf jaar was beoogd. “Verdere CO₂-reductie zit hem vooral in de keten”, vindt Simons. “Dus is het vrij natuurlijk om krachten te bundelen met een partner, die ook de intentie heeft om de duurzame lat hoger te leggen. Wim Bosman en Moonen zijn beide zeer efficiënt ingerichte organisaties, die klanten effectief ondersteunen bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen. We passen goed bij elkaar, dus ik voorspel een groene toekomst voor dit partnerschap.”


Tweede Star

“We hebben net als Moonen Packaging veel gedaan om de eerste Star te verdienen”, zegt Erik Roelevink, general manager Sales & Marketing Road bij Wim Bosman in Nederland. “Tot nu toe met uiteenlopende individuele maatregelen, zoals een groener wagenpark door de inzet van Euro-6 motoren en LNG trucks. Ook klanten kunnen zich bij ons van hun duurzame kant laten zien, door gebruik te maken van onze ECO-service. Daarbij hanteren we maximaal twee dagen extra looptijd, tegen lagere kosten. Dit werkt direct door in een betere planning en een hogere beladingsgraad. Willen we nog verder in het terugdringen van onze CO2-uitstoot, dan kunnen we niet zonder klanten en ketenpartners die op gelijke voet ondernemen en dezelfde doelen nastreven. Wij hebben net als Moonen de ambitie om internationaal voorop te lopen en dat komt hiermee een stap dichterbij. Omdat we klant worden bij elkaar krijgt de samenwerking een extra dimensie. Om alles eruit te halen wat erin zit, gaan we de komende tijd eens goed in elkaars keuken kijken. De synergie - en die tweede Lean and Green Star - komt dan vanzelf”, sluit Erik Roelevink af.

Eén van de vijf nieuwe LNG trucks van Wim Bosman
Eén van de vijf nieuwe LNG trucks van Wim Bosman

Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.