Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Wim Bosman C.E.E. B.V. start high security service

Wim Bosman C.E.E. B.V. start high security service

Wim Bosman C.E.E. B.V. is gestart met een eigen hoge veiligheidsdienst naar de Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS-staten). Deze dienst is tot stand gekomen door de groeiende vraag van klanten.


Voor alle goederen die u over de hele wereld distribueert, is veiligheid van cruciaal belang - ter bescherming van uzelf en van uw klanten. Om stabiel te blijven in de huidige economie wil Wim Bosman meer doen voor haar klanten dan dat er gevraagd wordt. Om deze reden heeft Wim Bosman een eigen hoge veiligheidsdienst opgestart waarmee wij ons richten op de beveiliging binnen de supply chain van goederen met een hoge waarde.


Vereisten voor beveiliging van vrachtvervoer

Er zijn diverse regels omtrent de veiligheid van op- en overslag van goederen met een hoger dan gemiddeld risicoprofiel. Door de eigen hoge veiligheidsdienst van Wim Bosman C.E.E. behoort nu ook het transport tot een sterke schakel binnen de supply chain. Om te kunnen zeggen dat wij deze hoge veiligheidsdienst kunnen garanderen hebben wij in drie van onze eigen voertuigen het volgende geïnstalleerd:

  • Een auditief alarm als ongeoorloofde toegang tot de cabine optreedt.
  • Harde dubbelzijdige laadeenheden.
  • Gedurende het transport een tweezijdig communicatiesysteem.
  • Een tracking-apparaat op een geheime locatie in het voertuig geïnstalleerd. Het apparaat kan gebruikmaken van ten minste twee methoden van signalering zoals 3G, of SMS/GPRS met behulp van GSM of CDMA. Daarnaast heeft het apparaat tenminste één antenne.
  • Een satellietnavigatiesysteem (routeplanner) die andere routes herkent en files aangeeft om vertragingen en/of onnodige stops te voorkomen. De vervoerder bevestigd alle wijzigingen van de route.
  • Een handmatig geactiveerd stil alarm (paniekknop) binnen het bereik van de bestuurder. Het geeft een signaal aan de planner of derde meldkamer.
  • Een direct signaal naar de meldkamer zodra de deuren van het voertuig onbevoegd worden geopend.

Eurowatch

Voor het incident management centrum (derde meldkamer) heeft Wim Bosman C.E.E. B.V. Eurowatch als partner gekozen. Eurowatch is de grootste aanbieder in Europa van onafhankelijke monitoringdiensten binnen de telematica-industrie. Het is een 24/7 dienstverlening die rechtstreeks met de politie in elk land in contact staat en die snel kan inspelen op misdaden en noodsituaties, zelfs wanneer een voertuig een internationale grens heeft overschreden.


Meest veilige vorm van vrachtvervoer

“Met een eigen hoge veiligheidsdienst biedt Wim Bosman een vergelijkbare beveiliging als dat onze klanten bij luchtvrachtvervoer gewend zijn. Naast dat wegtransport goedkoper is, is het tegenwoordig naar een groot aantal bestemmingen zelfs sneller dan een vliegtuig,” aldus Randy Bruns, Manager Area East Wim Bosman C.E.E. B.V..

Met de nieuwe dienst speelt Wim Bosman C.E.E. B.V. in op de behoeften van klanten die de hoogst mogelijke veiligheid willen tijdens het transport en tegelijkertijd kosten willen verlagen binnen hun supply chain.


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.