System Alliance Europe
System Alliance Europe

System Alliance Europe richt zich op duurzaamheid

System Alliance Europe

Voortaan berekent System Alliance Europe de CO2-emissiewaarden van alle zendingen binnen het netwerk. De dagelijks geactualiseerde waarden kunnen in CargoTrack, het tracking & tracing systeem van System Alliance Europe, worden bekeken. Binnenkort hebben de partnerbedrijven ook de mogelijkheid om de emissiewaarden van hun zendingen via statuscodes (EDI) te ontvangen. 


EcoTransIT software

De berekeningsmethode van de CO2-emissie is gebaseerd op de Europese (concept) standaard EN 16258. De CO2-waarden worden berekend met behulp van de EcoTransIT software, van IVE mbH. De basis van deze calculatiemethode is het actuele zendingsgewicht, dat correspondeert met de specificaties van de transportdocumenten. Daarnaast wordt de exacte transportafstand in de calculatie meegenomen, welke wordt gemeten vanaf het afzenderadres tot het afleveradres, inclusief overslagpunten.

„Een opsplitsing van de transportroute in afhaling, linehaul en aflevering zorgt ervoor dat de gegevens zeer accuraat worden berekend. Ook het transport via gateways wordt meegenomen in de calculatie“, aldus Uwe Meyer, Managing Director van System Alliance Europe.

System Alliance Europe
System Alliance Europe

System Alliance Europe

System Alliance Europe is een groupagenetwerk dat de competenties van vooraanstaande middelgrote logistiek dienstverleners bundelt. Wanneer een klant contact opneemt met een regionale transporteur, ontvangt hij het complete aanbod van een Europees groupageplatform. De hoge kwaliteitsstandaarden, transparante processen en betrouwbare transporten van het samenwerkingsverband worden door organisatorische en informatietechnische richtlijnen gegarandeerd. Binnen Nederland zijn Wim Bosman Expeditie B.V. en Rhenus Road B.V. lid van System Alliance Europe.

Meer informatie kunt u vinden op:
www.systemallianceeurope.net


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.