Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Problemen met intermodaal transport van en naar Italië

Zoals in diverse media vermeld, is de voor het treinverkeer cruciale spoorcorridor van Rotterdam naar Noord-Italië sinds zaterdag 12 augustus geblokkeerd door een verzakking bij de bouw van een tunnel in de Duitse plaats Rastatt, op het spoorgedeelte tussen Karlsruhe en het Zwitserse Basel. Door deze verzakking kan de treinverbinding voor het intermodale transport van en naar Italië geen doorgang vinden. De verwachting was dat de problemen eind augustus opgelost zouden zijn maar de prognose is nu dat de problemen wel tot eind oktober kunnen aanhouden.


Transport over de weg naar Italië

Ook wij als Mainfreight maken voor onze LTL en FTL zendingen veelvuldig gebruik van deze treinverbinding. Door de problemen zijn wij genoodzaakt om meer gebruik te maken van transport over de weg naar Italië. Deze manier van transport is vele malen duurder dan het intermodale transport per spoor. Dit komt onder andere door de Zwitserse en Duitse MAUT, de langere doorloop snelheid van de vrachtauto’s en de enorme krapte op de transportmarkt.

Gezien deze situatie zijn wij genoodzaakt om onze tarieven voor zendingen groter dan 2 laadmeter (3500 kg) tijdelijk te verhogen. Daarnaast kan er alleen geladen worden in overleg met onze planners gezien de capaciteitsproblemen.

Wij zullen dagelijks de situatie in de gaten houden en zullen per direct de toeslag stopzetten als de problemen opgelost zijn en wij weer gebruik kunnen maken van het spoor.

Indien je vragen hebt neem dan gerust contact met onze customer service op (0314-678 430 of salesroad@nl.mainfreight.com).

 

Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.