Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Wim Bosman steunt ‘Hart voor de Baronie’

Gisteren was een grote dag voor de gemeenten Breda, Gilze-Rijen, Rucphen, Alpen-Chaam en Zundert.  Onder de projectnaam 'Hart voor de Baronie' zijn er in totaal 175 defibrilators bij de bovengenoemde gemeentehuizen afgeleverd.

De apparaten komen te hangen op gemakkelijk bereikbare plaatsen, zoals bij verenigingen en instellingen. De lokale EHBO-verenigingen spelen een belangrijke rol bij de verspreiding. Een mooi spektakel met een hoog maatschappelijk karakter.

Wim Bosman is bij dit project betrokken via haar klant Vivon in Son, leverancier van de Automatische Externe Defibrillator (AED). Uiteraard draagt Wim Bosman dit initiatief een warm hart toe. Om de uitlevering een speciaal tintje te geven, is een trailer voorzien van opvallende themareclame. Hiermee kreeg het "konvooi" - bestaande uit de Rabobank, Vivon en Wim Bosman - tijdens de rondrit langs alle gemeentehuizen extra aandacht.

Extra aandacht is in dit geval geen overbodige luxe. Elke week worden driehonderd Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Met de AED kan doormiddel van elektrische schokken het hartritme weer op gang worden gebracht. De initiatiefnemers hopen met hun actie dat het aantal slachtoffers als gevolg van een hartstilstand in dit gebied verder zal dalen.

'Hart voor de Baronie' is een gezamenlijk initiatief van de betrokken gemeenten,  Rabobank De Zuidelijke Baronie, de provincie Noord-Brabant en de Europese Unie met het programma 'Leader' voor ondersteuning van het platteland met sociale en economische impulsen.

Het uitrollen van de kastjes in de Baronie gebeurt op een moment dat landelijk bekend wordt dat de defibrillator zijn bestaansrecht meer dan bewijst.  Uit onderzoek van het AMC blijkt dat sinds de komst van de defibrillator op openbare plaatsen de kans op het overleven van een hartstilstand bijna is verdubbeld. Het gebruik van een AED leidt tot een stijging van negen naar zeventien procent overlevingskans. Met een AED kunnen ook niet-medici een schok toedienen als iemand een hartstilstand of -aanval krijgt.

Meer informatie over project 'Hart voor de Baronie' in BN de Stem  
Contactpersoon bij Wim Bosman: Remco Schrijf - r.schijf@wimbosman.nl


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.