Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Voorlichting gevaar “dode hoek” op basisscholen in Gelderland begonnen

De voorlichting over het gevaar van de dode hoek bij vrachtwagens is op diverse basisscholen in Gelderland gestart. In totaal zullen de Wim Bosman chauffeurs een bezoek brengen aan 15 scholen in Gelderland.

De chauffeurs hebben op zaterdag 6 maart jl. een training gevolgd om goed voorbereid aan hun voorlichtingstaak te kunnen beginnen. Chauffeur Björn Thijssen van Wim Bosman had de eer om op dinsdag 09 maart jl. de serie voorlichtingsdagen officieel te openen op de St. Jorisschool in Terborg en op CBS 't Welink in Dinxperlo (zie foto's).

Het plan voor voorlichting op basisscholen door chauffeurs voor het gevaar van de dode hoek is oorspronkelijk afkomstig van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG) en OSC (Overkoepelende Stichting Chauffeursactiviteiten).

Directeur Wim Bosman heeft op 9 januari jl. al een symbolische cheque overhandigd aan het ROVG. Deze cheque vertegenwoordigt een waarde van 15 Wim Bosman chauffeurs, die met vrachtwagens voorlichting gaan geven op scholen in Gelderland over het gevaar van de dode hoek.

Het OSC en ROVG hopen dat vele bedrijven (en chauffeurs) dit voorbeeld zullen volgen en dat dit initiatief in 2011 landelijk zal gaan draaien. Bedrijven die in 2010 willen meedraaien in de Gelderse pilot kunnen zich aanmelden bij het OSC of ROVG.


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.