Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

System Alliance Europe viert zijn 5e verjaardag

Ter gelegenheid van de jaarlijkse partner bijeenkomst welke dit jaar in Brussel werd gehouden, vierde System Alliance Europe het 1e vijfjarig samenwerkingsverband.

Wat in 2005 begon met 16 oprichtingsdeelnemers uit 5 verschillende landen, is inmiddels uitgegroeid tot een solide toonaangevend internationaal stukgoednetwerk waarin 47 partners verspreid over 166 vestigingen in 23 Europese landen deelnemen. Het idee achter de oprichting was het verbinden en versterken van enkele van Europa's vooraanstaande middelgrootte logistieke bedrijven om zich met een niet te evenaren kwaliteit in dienstverlening op de markt te positioneren. Een terugblik op een succesvolle 5 jaar, met vooral kwaliteit op het gebied van verzending en aflevering, was hoofdthema van de bijeenkomst in Brussel.

Nieuwe voorzitter en vicevoorzitter
De heer Wolfgang Niessner, Chief Executive Officer van Gebrüder Weiss Gesellschaft m.b.H, is gekozen tot nieuwe voorzitter en volgt daarmee de heer Jean Schmitt, eigenaar van Groupe Heppner, op die na de maximum termijn van vier jaar is afgetreden. De heer Michael Stephenson, Joint Managing Director van Davies Turner & Co Ltd, is gekozen tot vicevoorzitter van de System Alliance Europe Partnership GbR.

Zakelijke cijfers 2009
Ondanks de economische crisis bleven het transportvolume en de tonnage op gelijk niveau. Het totale transportvolume in Europa bedroeg 11.7 miljoen zendingen met een totaal van 10.4 miljoen ton. De meer dan 49.000 medewerkers in het partnernetwerk behaalden in 2009 een totale omzet van 8.7 miljard Euro.


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.