Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

System Alliance Europe implementeert nieuw clearing systeem

System Alliance Europe implementeert nieuw clearing systeem Vanaf maart 2010 beschikken de partners van het Europese groupage netwerk over een webgebaseerde clearing oplossing genaamd CargoClear.

De inmiddels 47 partners van System Aliance Europe profiteren hiermee van geoptimaliseerde facturatie en nog meer transparantie van processen. Na een ontwikkelingsperiode van twee jaar is CargoClear, een webgebaseerde clearing oplossing ontworpen voor de specifieke vereisten van logistiek dienstverleners, succesvol in het System Alliance Europe netwerk geïmplementeerd. De via EDI verstuurde afrekengegevens vereenvoudigen en versnellen het gehele proces. Daarmee kunnen nieuwe partners of tarieven snel en flexibel in het clearing proces worden geïntegreerd en gemakkelijk worden aangepast.

Alle zendingsinformatie wordt real-time overdragen en op basis van afgesproken tarieven worden de clearing resultaten gegenereerd. Hierbij wordt een uniforme tariefstructuur gehanteerd. Verwachte of lopende betalingen zijn meteen zichtbaar.

Oliver Rüter, voorzitter van het stuurcomité van SAE, benadrukt de betekenis van CargoClear voor het Europese groupage netwerk. "Zelfs in tijden van economische crisis zullen we doorgaan met innovatieve ontwikkelingen van onze systemen. Nieuwe, door IT-ondersteunde oplossingen voor afhaalopdrachten en logistieke modellen in geheel Europa, zitten alweer in de planning voor 2010."

System Alliance Europe is een groupage netwerk dat de competenties van vooraanstaande middelgrote logistiek dienstverleners bundelt. Wanneer een klant contact opneemt met een regionale transporteur, ontvangt hij het complete aanbod van een Europees groupageplatform. De hoge kwaliteitsstandaarden, transparante processen en betrouwbare transporten van het samenwerkingsverband worden door organisatorische en informatietechnische richtlijnen gegarandeerd.


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.