Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

System Alliance Europe intensiveert en breidt haar netwerk uit

System Alliance Europe

System Alliance Europe, het toonaangevende Europese cargo netwerk, breidt uit naar drie additionele Europese landen. Dit biedt klanten een hogere kwaliteit in meerdere landen. De prestatie-index blijft hierdoor stijgen.

Voor Griekenland is Omega Transport International S.A., met locaties in Athene en Thessaloniki, sinds mei 2011 partner van System Alliance Europe. Omega werkt al met meer dan 12 partners uit het netwerk samen.

Denemarken en Noorwegen zullen als uitbreiding in het netwerk volgen.

Verdere expansie van het netwerk zal zich vooral concentreren in Oost-Europa. Het doel is een complete geografische dekking van Europa.


Netwerk cijfers System Alliance Europe

Momenteel zijn er 50 partners actief in 24 landen. In totaal genereerden 171 filialen 17,8% meer zendingen en 18,7% meer tonnage in het eerste kwartaal van 2011 in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2010. In 2010 zijn er meer dan 3,1 miljoen zendingen verwerkt in het samenwerkingsnetwerk, die corresponderen met een totaal gewicht van circa 1,6 miljoen ton. Meer dan 1600 routes zijn op dit moment actief, welke allemaal meerdere keren per week vertrekken, in de meeste gevallen zelfs dagelijks. Klanten krijgen een steeds fijnmaziger netwerk met een hoge frequentie aangeboden.


Kwaliteitsontwikkeling

Een kenmerkende eigenschap van System Alliance Europe is de ontwikkeling van kwaliteitsperformance. Belangrijke kwaliteitscriteria zoals kwaliteit bij afhaling en aflevering als ook tracking & tracing kenmerken het niveau van de prestatie index. Sinds de operationele start van het samenwerkingsverband is deze index met 30 punten gestegen, terwijl het aantal kwaliteitscriteria verviervoudigde.

De programmatuur voor de pick-up orders, onderdeel van het logistieke model, is verder ontwikkeld: proactieve berichten naar alle deelnemers van System Alliance Europe kunnen nu niet alleen verstuurd worden op afzenderniveau, maar ook op het niveau van de opdrachtgever en dit al op het tijdstip van de pick-up. De mogelijkheid van centrale facturatie, welke op maat voor de opdrachtgever gemaakt kan worden, completeert het logistieke model.


Over System Alliance Europe

System Alliance Europe is een groupage netwerk dat de competenties van vooraanstaande middelgrote logistiek dienstverleners bundelt. Wanneer een klant contact opneemt met een regionale transporteur, ontvangt hij het complete aanbod van een Europees groupage platform. De hoge kwaliteitsstandaarden, transparante processen en betrouwbare transporten van het samenwerkingsverband worden door organisatorische en informatietechnische richtlijnen gegarandeerd.Binnen Nederland zijn Wim Bosman Expeditie B.V. en Rhenus Road B.V. lid van System Alliance Europe.


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.