Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Roemenië als Eastgate trade hub van Europa

Het European Gateways Platform, een samenwerking tussen de publieke sector en bedrijven in Nederland en Roemenië, heeft deze week het zevende Logistics Seminar in Boekarest gehouden.

Archicom, een leidende supply chain en logistieke expert, is gevraagd de content voor het seminar te ontwikkelen in nauwe samenwerking met andere bedrijven en autoriteiten, zoals de Nederland - Roemenië Kamer van Koophandel en het Nederland - Roemenië Netwerk.

Het seminar richtte zich op alle beslissingsnemers van verladers, handelaren, logistieke bedrijven, distributeurs en autoriteiten en overige service leveranciers.

Onder de bedrijven was ook Wim Bosman aanwezig, die zich als sponsor aan het seminar verbonden had en met een eigen stand aanwezig was.


Delegatie van Wim Bosman

De delegatie van Wim Bosman bestond uit:

  • Emil Ion, Managing Director
  • Daniel Tanase, Director Operations
  • Thomas Bijl, Business Development Manager
  • Mario Schoofs, C.C.O. Wim Bosman Group
  • Floris Proost, Team Leader Sales Support and
  • Cezar Heltianu, Business Development Representative

Supply chain oplossingen voor Samsung Roemenië

Thomas Bijl, samen met Gabriel Banica, Logistics Manager bij Samsung Roemenië, hebben een presentatie gegeven over de supply chain oplossing voor Samsung Roemenië welke door Wim Bosman Roemenië is geïmplementeerd. Vanaf het concept, de gekozen oplossingen, implementatie en de resultaten na 1 jaar werden behandeld.

De focus van de presentatie lag op de inbound flows van Samsung naar het Wim Bosman warehouse in Ploiesti en de transittijden van deze inbound flows in het bijzonder. Wim Bosman Roemenië en Samsung hebben de transittijden van deze inbound flows van 7 naar 3 dagen weten te reduceren met een KPI-score van 98% (Samsung global KPI achievement).

Deze succesvolle reductie van de transittijd werd behaald door diverse optimalisatieprojecten, maar vooral door de zeer nauwe samenwerking tussen beide bedrijven.

Logistieke efficiëntie omvat vele onderwerpen en het seminar richtte zich op drie hoofdonderwerpen, die zowel de logistiek dienstverlener als de klant voordelen opleveren.

  • Het binnenlands logistieke netwerk inclusief inter-modale oplossingen
  • Algemene voorwaarden en regelgeving voor logistieke bedrijven en ‘zachte’ logistieke maatregelen, zoals flexibele douanetoegang en uitstel van BTW-afdracht
  • ADR-transport, de voor- en nadelen van deze soft transport

Bezoek de website van Logistics Portal voor meer informatie.


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.