Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Medewerking Groot Dictee der NT2

Op 12 maart heeft onze chauffeur Corine Evers het Groot Dictee der NT2 voorgelezen bij het Graafschap College. Dit dictee heeft dit jaar het thema 'werk', en is voorgelezen door verschillende mensen met een bepaald beroep. Corine heeft de dictees persoonlijk met de vrachtwagen afgeleverd in Doetinchem en Winterswijk.

De afkorting NT2 staat voor ‘Nederlands als tweede taal’. De deelnemers aan dit dictee komen uit een groot aantal landen, zowel binnen als buiten Europa, en hebben allemaal een andere moedertaal.

Nederlands leren is niet eenvoudig, vooral niet als je je taalgevoelige kinderjaren al een tijdje achter je hebt gelaten. Voor de buitenlandse cursisten van het Graafschap College is het natuurlijk een geweldige uitdaging om hun kennis van de Nederlandse taal te meten in hun eigen Groot Dictee. Het dictee wordt door de docenten voor elk onderwijsniveau speciaal geschreven.

Voorlezers zijn onder andere een aantal wijkagenten, burgemeester Bloemen van Berkelland en vrachtwagenchauffeur Corine Evers van Wim Bosman.

Doel van het dictee is op aansprekende wijze aandacht te besteden aan het leren van Nederlands als tweede taal én om de cursisten in de gelegenheid te stellen te laten zien wat ze kunnen. Het dictee is bedoeld voor cursisten die aan het Graafschap College lessen Nederlands volgen, zowel in Doetinchem als in Ulft en Winterswijk. Het dictee is op vier verschillende niveaus afgenomen, van beginnerniveau tot ver gevorderd. Uiteraard is ook aan het Groot Dictee der NT2 een wedstrijdelement verbonden. Behalve met de eer, gaan de winnaars op de diverse niveaus met een tastbare herinnering naar huis.

Corine Evers leest het dictee voor aan NT2 leerlingen bij het Graafschap College in Doetinchem
Corine Evers leest het dictee voor aan NT2 leerlingen bij het Graafschap College in Doetinchem

Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.