Eco combi Wim Bosman
Wim Bosman Transport

Informatie over de Brexit

Brexit voorbereidingen
download flyer

Vanaf 29 maart 2019 is de Brexit een feit. Welke gevolgen dat exact gaat hebben voor de import en export van goederen is helaas nog niet te overzien maar we weten wel dat het een grote impact zal hebben.

Op dit moment is er geen deal tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU.

Update: 16/01/19: Een aantal Britse parlementariërs werkt aan een motie om de artikel 50-procedure voor de uittreding uit de EU te vertragen. Dat hebben ministers uit de regering-May laten weten aan topmensen uit het bedrijfsleven.

De Brexit-deal van premier Theresa May werd dinsdagavond 15 januari met grote meerderheid verworpen door de afgevaardigden in het Lagerhuis. Dat bracht enkele kabinetsleden in overleg met vooraanstaande zakenlieden op het idee om te proberen de datum van de Brexit te verschuiven. De vastgestelde datum is 29 maart 2019.

Elk bedrijf dat goederen importeert of exporteert waarvoor documenten vereist zijn, moet een zogenaamd EORI-nummer hebben dat bij alle douaneaangiften hoort. Het aanvragen van een dergelijk nummer is gratis en gemakkelijk via uw lokale overheid aan te vragen. Het aanstellen van een bedrijf voor uw douanerechten betekent niet dat u geen EORI-nummer nodig heeft. Bezoek de speciale website van de Europese Commissie voor meer informatie.

Contact

Bij Mainfreight Forwarding hebben we een douane afdeling die uw vragen kan beantwoorden of u informatie kan verstrekken. Bij vragen kunt u contact opnemen via het e-mailadres: brexit@nl.mainfreight.com

Handige websites voor Brexit en logistieke informatie:

https://ec.europa.eu/info/brexit_en

https://www.tln.nl/

https://www.bbc.com/news/uk-politics-32810887

www.brexitloket.nl

 


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.