Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Co-packing activiteiten

Commerciële stap is een belangrijke filosofie geworden

Liane Philipsen, managing director Wim Bosman Logistic Services
Liane Philipsen, managing director Wim Bosman Logistic Services

„Op het gebied van co-packing is de concurrentie groot”, vertelt Liane Philipsen, managing director Wim Bosman Logistic Services. „Toen we hier twee jaar geleden mee begonnen, besloten we om samen te werken met Wedeo om concurrerend te kunnen zijn. De eerste stap was dus een commerciële stap. Nu we ervaring met elkaar hebben, zien we hoe belangrijk we voor elkaar zijn. We zijn er om winst te maken, maar als je de mogelijkheid hebt om dat op een maatschappelijk verantwoorde manier in te vullen, moet je dat ook doen. Dat is nu een belangrijke filosofie geworden.”


Co-packing activiteiten als toegevoegde waarde voor onze klanten

Wim Bosman Logistic Services is met co-packing van start gegaan als toegevoegde waarde voor de activiteiten van de klanten. „Een van onze opslag klanten verpakken we deorollers”, zegt Philipsen. „De deorollers verpakken we in folies van drie. We hebben daar ook de machines voor. De mensen van Wedeo zorgen dat de deo’s uit de dozen worden gehaald en in de machine worden gelegd voor verpakking. Zij begeleiden het hele proces.

” Met name de begeleiding van Wedeo is in de startfase van de samenwerking belangrijk geweest voor Wim Bosman. „We hadden geen ervaring met medewerkers van een sociale werkplaats”, laat Philipsen weten. „Om van de samenwerking een succes te maken, gaat het vaak om kleine details waar wij niet bekend mee waren, maar als je die weet, kun je er rekening mee houden. De medewerkers van Wedeozijn een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering geworden. Onze eerste ervaring was met co-packing. Maar bij een sociale werkplaats zijn meerdere niveaus. We hebben bij warehousing ook activiteiten die geschikt zijn voor medewerkers van Wedeo.”


Maatschappelijk verantwoord ondernemen

„Bij onze ambitie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen zien we het als een goede mogelijkheid om samen te werken met Wedeo”, laat Philipsen weten. „We willen hierin specialist worden. We willen steeds meer mensen gedetacheerd zien te krijgen.” Het verschilt per project hoeveel mensen van Wedeo bij Wim Bosman werken. Gemiddeld zijn er 10 medewerkers aanwezig, maar het kunnen er ook 25 zijn, bijvoorbeeld als er voor een supermarktketen pakketten samengesteld moeten worden. „Wedeo denkt ook goed mee in de flexibiliteit”, laat Philipsen weten. „Tegen een uitzendkracht kun je bij wijze van spreken zeggen dat er de volgende dag geen werk meer is, maar dat werkt niet zo bij een werknemer van Wedeo. Daar kun je niet tegen zeggen: morgen zit je niet bij Wim Bosman. Daarom zorgen we samen met Wedeo dat er altijd voldoende werk is.”

Bron: Doetinchems Vizier
Door: Carla Van Der Meer


Media contact

Mainfreight Holding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
The Netherlands

Marketing & Communications
T: +31 (0)314 678 465
F: +31 (0)314 678 409
E: marketing@eu.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.