Strooizout
Strooizout artikelen

Genereren van een veilige woon- en werkomgeving met 1 druk op de knop

Danny Campion (rechts) Arjen Brokking
Danny Campion (rechts) Arjen Brokking

Strooizout.nl is de grootste online-strooizoutleverancier van Nederland voor zowel particulieren, bedrijven als instellingen. Het initiatief voor de online webshop is in de winter van 2009 ontstaan. Inmiddels heeft het bedrijf 30 miljoen kg strooizout op voorraad.


Ontstaan van Strooizout

Directeur Danny Campion van strooizout.nl, zelf internetondernemer, vertelt: “door de aanhoudende vorst en de daarmee gepaard gaande gladheid ontstond een groot tekort aan strooizout. Voor ons eigen terrein was het moeilijk om zelfs kleinere hoeveelheden te bestellen. Het was niet meer mogelijk om het terrein ijs vrij te houden.Toen is het idee voor de webshop ontstaan”.


De samenwerking met Mainfreight

Strooizout.nl heeft meerdere logistieke partij en benaderd voor de warehousing en distributie. Camion: “Een goede internationale logistiek dienstverlener is van cruciaal belang voor het succes van strooizout.nl. Mainfreight heeft een professionele werkhouding, is goed georganiseerd en men heeft verstand van zaken. Dat zegt zeker iets over de kwaliteit van de dienstverlening. Deze uitstraling en de manier van werken hebben de doorslag gegeven om voor Mainfreight te kiezen. Daarbij is het gevoel ook belangrijk. Op dit moment hebben we ongeveer 250 palletplaatsen bij Mainfreight, daarbij we verwachten binnenkort naar 400 palletplaatsen te gaan''.


Logistiek proces

“Ons steenzout heeft een maximaal vochtpercentage van 3% met een maximale grootte van de korrel van 4 mm waardoor het zout goed uitstrooibaar is. De kwaliteit van het strooizout wordt gecontroleerd door middel van monsters. De bestelling wordt binnen 3 dagen kosteloos afgeleverd. Wanneer de betaling binnen is, worden de ordergegevens via EDI doorgestuurd naar Mainfreight. De zending kan daarna altijd via track & trace gevolgd worden. Op de website laten we de routing van het hele bedrijf zien, zodat klanten een goed idee hebben van wat er allemaal in gang wordt gezet bij een bestelling. Transparantie is belangrijk om de betrouwbaarheid te vergroten.”


Duitse markt

Product Strooizout
Product Strooizout

“In Nederland zijn we marktleider. Ons doel is nu om de Duitse markt te veroveren. Vanaf 1 oktober zijn we in Duitsland op de markt met streusalz.de. De logistieke uitdaging die hiermee gepaard gaat bespreken we binnenkort met Mainfreight. Daarnaast willen we volgend jaar verder uitbreiden in Europa. Verder zijn we bezig met een nieuw product voor de zomer. Dit is nog strikt geheim, maar hierbij alvast een tipje van de sluier: dit product kun je ook strooien”, besluit Campion.Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.