Lief logistics
Lief logistics

Lief! Oer-Hollands merk met een wereldwijde missie

Yvonne Woudstra, initiatiefneemster van lief
Yvonne Woudstra

Yvonne Woudstra, initiatiefneemster van lief! runde samen met haar man een baby- en kindergroothandel toen ze besloot iets kleins en eigens op te zetten. Dat pakte anders uit. “De wereld rond met lief! is ons toekomstplan,” aldus Marieke Noorlander, marketing & communications manager bij lief!.

In vijf jaar tijd is lief! uitgegroeid tot een bekend en breed lifestyle-merk met naast kleding onder andere ook meubels, knuffels, speelgoed, kinderboekjes, raamdecoratie, verf, behang, tassen, bed- en badtextiel en eigen verzorgingsproducten.


Sneltreinvaart

De eerste winkel werd geopend in Giessenburg. Inmiddels zijn er 18 winkels in Nederland en één in België gevestigd. Ook is lief! verkrijgbaar bij diverse kinderspeciaalzaken, warenhuizen, drogisterijen, woonwinkels en boekhandels. “Na Nederland ligt onze focus nu ook op België. Het deelnemen aan internationale vakbeurzen zorgt voor het aanboren van nieuwe contacten. Het nog breder neerzetten van ons concept zorgt voor een uitdaging en hierbij is een gespecialiseerde logistieke dienstverlener van groot belang.”


Extra service Wim Bosman

Extra service Wim Bosman

Over de samenwerking met Wim Bosman is Barend Klein, director finance-P&O bij lief! zeer te spreken. “Een aantal jaren terug namen we een gespecialiseerd adviesbureau in de arm die ons hielp om een goede logistiek dienstverlener te vinden. Door de juiste prijs en kwaliteitverhouding was de keuze voor Wim Bosman snel gemaakt. De verwachtingen worden meer dan waargemaakt: de extra service die Wim Bosman biedt door onze goederenstromen te monitoren en ons op de hoogte te houden van de status van de zendingen, geeft ons de rust en ruimte om meer tijd te besteden aan onze kernactiviteiten. De leveringen zijn hierdoor beter gestroomlijnd en de efficiëntiegraad is hoog.”

Ook warehousemanager Ben de Bruin toont zich tevreden: “De leveringen zijn stipt. Bovendien word ik continu geïnformeerd over de levertijden van zendingen zodat ik mijn interne planning hierop kan afstemmen. Direct na aankomst van de goederen kunnen we gaan sorteren en verwerken. Snelheid van handelen is immers een sleutelwoord bij lucht- en zeevracht.”


Wereldwijd netwerk Wim Bosman en Mainfreight

Mainfreight Sea & Air neemt de zee- en luchtvracht zendingen van lief! voor haar rekening. Via een uitgebreid netwerk biedt Mainfreight Sea & Air mogelijkheden voor elk volume van en naar elke bestemming wereldwijd. Alle container-, groupage en luchtvrachtzendingen vanaf India en China worden door Mainfreight Sea & Air uitgevoerd, evenals de douaneformaliteiten en het transport naar het distributiecentrum van lief! in Sliedrecht.Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.