Chemical warehousing
Chemical warehouse solutions

Chemical warehousing

Opslag van gevaarlijke stoffen (ADR) gebeurt bij de Mainfreight Groep geheel volgens PGS 15 (CPR 15-2). Zowel in 's-Heerenberg als in Born bieden wij de mogelijkheid tot chemical warehousing.


Chemical warehousing in 's-Heerenberg

De opslag van milieugevaarlijke goederen vindt in 's-Heerenberg plaats in ons chemical warehouse. Dit warehouse bestaat uit zes gescheiden compartimenten. Door deze gescheiden compartimenten is het mogelijk om gevaarlijke stoffen uit diverse gevarenklassen in één warehouse op te slaan.

De betonnen scheidingswanden, vloeistofdichte vloeren, brandwerende deuren, rookmelders en gekwalificeerd personeel garanderen een optimale veiligheid voor product, mens en het milieu. De totale oppervlakte van ons PGS 15 warehouse in 's-Heerenberg bedraagt 7.000 m².

De smalle gangenopslag, gecombineerd met een afzethoogte van 10 m, zorgt er voor dat wij de beschikking hebben over 10.000 palletplaatsen. Deze palletplaatsen zijn geschikt voor uiteenlopende milieugevaarlijke goederen, bijv. drijfgas spuitbussen, agressieve schoonmaakmiddelen, industriële drukinkten of verven.


Voorzorgsmaatregelen chemical warehouse


Opslag volgens PGS (CPR 15) in Born

In Born beheert Mainfreight de opslag van diverse chemicaliën voor het Chemelot terrein. Mainfreight is sinds 2018 operationeel in Born, voorheen gevestigd op de Chemelot site in Geleen. Vanuit Born voert Mainfreight logistieke activiteiten uit voor onder meer DSM en SABIC. Deze activiteiten omvatten het beheer van kritische spare parts en grond- & hulpstoffen en logistieke ondersteuning bij turnarounds en projecten. Onze expeditie afdeling voert voor vele site-users ingewikkelde en uitzonderlijke transportopdrachten uit.

Lees hier meer over Mainfreight Logistic Services in Born


Meer informatie?

Mainfreight Logistic Services

Brede Steeg 5
7040 AA 's-Heerenberg

T: +31 (0) 314 678 111
E:logistic.services@nl.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.