Barcodering
Barcode scanner

Barcodering

Barcodering voorkomt vertraging door onduidelijke labelling. Voor een betere traceerbaarheid en controle van goederen binnen ons magazijn, is het belangrijk dat goederen voorafgaand aan het laden voorzien worden van barcodelabels.


Eenvoudig barcoderen

De eenvoudigste manier om dit te realiseren is door gebruik te maken van E-Shipment, oftewel het aanmelden van uw zendingen via internet.

Mocht u hier echter geen faciliteiten voor hebben, dan is het mogelijk om voorbedrukte barcode-etiketten te ontvangen.


Barcoderen met E-Shipment

Dankzij E-Shipment kunt u al langer elektronisch uw opdrachten aanmelden en volautomatisch barcodelabels genereren. U kunt bovendien gratis gebruikmaken van E-Shipment.

Onlangs is hier een vereenvoudigde versie bijgekomen: E-Shipment Lite. De opzet van E-Shipment Lite is om met minimale handelingen, snel en eenvoudig orders via internet te boeken en barcode-etiketten te printen. E-Shipment Lite is daarom vooral geschikt voor relaties die enkele zendingen per week tot enkele zendingen per maand boeken.


Barcodes zijn noodzakelijk

Om onderstaande redenen zijn barcodes noodzakelijk:

  • Om vertragingen en problemen door onduidelijke labelling te voorkomen
  • Om traceerbaarheid te verbeteren door scanning in het gehele proces
  • Om de gezamenlijke kwaliteit van de zendingen omhoog te brengen

Duidelijke labelling en het elektronisch aanmelden van uw zendingen zorgen samen voor honderd procent eenduidigheid. Samen met u kunnen we er voor zorgen dat het begrip 'kwaliteit' naar een volgend niveau wordt gebracht!
 


Printen op voorbedrukte barcode labels

Wanneer u gebruik wilt maken van onze voorbedrukte barcode labels met adregegevens, kunt u hiervoor ons sjabloon gebruiken. Deze vindt u in het blok 'Gerelateerde artikelen' aan de rechterzijde van deze pagina.

Met dit sjabloon kan via Microsoft Word gemakkelijk de adresgegevens ingevuld worden en op de Mainfreight barcode labels geprint worden.


E-Logistics Support

Voor meer informatie omtrent de IT-oplossingen van de Mainfreight Groep, neem contact op met:

E-Logistics Support
T: +31 (0) 314 678 444
E: Shipmentcentre@nl.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.