Brexit nieuws

Laatste Brexit nieuws

De Brexit is weer uitgesteld! Brexit zou eerst per 29 maart en later 12 april plaatsvinden. De 27 (blijvende) EU-landen en de Britse regering hebben onlangs echter besloten de Brexit-datum uit te stellen tot uiterlijk 31 oktober 2019. De kans bestaat helaas nog steeds dat het uiteindelijk niet lukt om met het Verenigd Koninkrijk (VK) afspraken over de Brexit te maken. Er kan dus nog steeds een zogeheten no deal-Brexit plaatsvinden waarbij per direct douaneprocedures terugkeren en dergelijke. Als het Britse parlement alsnog voor 31 oktober instemt met het Brexit-akkoord, dan treedt het VK uit de EU op de eerste dag van de daaropvolgende kalendermaand (niet later dan 1 november 2019). Vanaf de uittreding gaat een overgangsfase in werking tot 31 december 2020. In deze periode blijven gewoon alle EU-regels en wetten voor het VK van kracht. Voor burgers en bedrijven verandert er dan vrijwel niets. Deze overgangsperiode kan zo nodig eenmalig met twee jaar worden verlengd tot 31 december 2022.

U heeft door dit uitstel extra tijd gekregen om u nog verder en beter voor te bereiden, maar tegelijkertijd misschien ook niet… De Brexit kán elk moment gebeuren. Daarom blijft het noodzakelijk om Brexit ready te zijn. Mainfreight werkt nog steeds hard aan het beperken van de overlast van een no deal. Het is echter belangrijk dat uw bedrijf zich ook blijft voorbereiden op alle scenario’s, inclusief een no-deal.Op dit moment is er geen deal tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU. Het laatste Brexit nieuws kunt u altijd op deze pagina vinden. 

Laatste brexit nieuws
Download Brexit flyer

Wat is Brexit?

Brexit is het uittreden van het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). De naam Brexit komt van de Engelse woorden Great Britain (Groot-Brittannië) en exit (vertrek). Het Verenigd Koninkrijk liet op 29 maart 2017 officieel weten de Europese Unie te gaan verlaten volgens de Artikel 50-procedure, die twee jaar in beslag neemt maar ook verlengd kan worden. Tijdens deze periode maken het VK en de EU afspraken over de voorwaarden voor de terugtrekking van het VK uit de EU. En over de vorm van hun toekomstige relatie. Na de Brexit gaan het VK en de EU onderhandelen over de details van hun nieuwe relatie. 


Meer weten?

Mainfreight Forwarding
Industriestraat 12
7041 GD 's-Heerenberg
Nederland
+31 (0)314 678 465
E: brexit@nl.mainfreight.com


Mainfreight is een logistiek dienstverlener met een wereldwijd netwerk.
Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op.